Turkse pamfletten bewijzen verdeelde samenleving

Op 8 oktober 2018

Heel wat Vlamingen zijn boos over de pamfletten van SP.A met alleen Turkse tekst op. Het mag dus wel van de grondwet maar het trekt nergens op om het dan ook nog te doen. Onze Turkse gemeenschap is niet nieuw hier en kan perfect geïnformeerd worden in het Nederlands.

Lijsttrekker Hans Zegers: “Men gaat er blijkbaar vanuit dat de Turkse gemeenschap - zonder onderscheid – onvoldoende Nederlands spreekt. Dat is toch wel raar voor een bevolkingsgroep die ondertussen 4 tot 5 generaties hier woont. Er worden nog altijd zeer veel inspanningen geleverd om iedereen het Nederlands bij te brengen. Met de verspreiding van uitsluitend Turkse verkiezingsfolders breekt de SP.A die nadruk op goede inburgering af. Ze zorgt ook voor extra verdeeldheid die we wel kunnen missen.”

Vraag is waar we naar toe willen met onze gemeente? Voorzitter Herwig Hermans : “We bieden iedereen in onze gemeente vele ontwikkelingskansen, maar niet vrijblijvend en dus wel in het Nederlands! N-VA staat ook op dat vlak zeer duidelijk voor een rechten en plichten verhaal. De Nederlandse taal moet het bindmiddel zijn van onze maatschappij. Net daarom is de verspreiding van een Turkse folder een compleet foutief signaal”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is