N-VA pleit voor dialoog en samenwerking in dossier buitenschoolse kinderopvang

Op 21 november 2017

In oktober liet N-VA Heusden-Zolder in haar huis-aan-huis nog optekenen werk te willen maken van een uitbreiding van de capaciteit voor de buitenschoolse kinderopvang. Ondertussen heeft nagenoeg elke politieke partij dit dossier ongewild gebombardeerd tot verkiezingsthema. De sereniteit is evenwel ver zoek. N-VA pleit ervoor de dialoog te hervatten in de OCMW- en de gemeenteraad met het oog op het boeken van concrete doorbraken op korte termijn.

De laatste dagen en weken was er veel te doen rond het dossier van de buitenschoolse kinderopvang in Heusden-Zolder. Het debat belandde vlug al op straat en er zijn vele onjuistheden verspreid. Zowel de Sp.a, CD&V als de O-VLD legden ronkende verklaringen af en gaven hiermee zelf invulling aan het politiek opbod dat aan de N-VA wordt verweten. Nochtans zijn de doelstellingen bij de genoemde politieke partijen gelijklopend.

N-VA Heusden-Zolder is van oordeel dat op korte termijn effectief doorbraken kunnen gerealiseerd worden in navolging van de lopende proeftuinen, waardoor onze kinderopvang ook kan opengesteld worden voor kinderen van buiten Heusden-Zolder. Hiervoor is evenwel nood aan het herstel van de constructieve dialoog.

OCMW voorzitter Elke Gijbels pleitte reeds van in het begin voor een doorgedreven samenwerking tussen de verschillende politieke partijen en tussen OCMW- en gemeentebestuur. De partij Goed, met bevoegd schepen Marleen Hoydonckx, heeft deze boodschap alvast goed begrepen en zet zich alvast mee op de constructieve lijn. Een aanpak gestoeld op een doorgedreven samenwerking tussen OCMW en gemeentebestuur loont immers, zo getuige de vorderingen die ondertussen gemaakt werden in het dossier van de integratie van de OCMW diensten in de gemeentelijke diensten.

N-VA Heusden-Zolder hoopt dat de constructieve dialoog spoedig opnieuw kan opgestart worden. Daartoe zal de N-VA waken over de voortgang van het dossier in de schoot van de OCMW raad en zal een bijkomend agendapunt op de gemeenteraad worden ingediend. Bedoeling is om vanuit de gezamenlijke erkenning van de huidige problematiek, te besluiten dat concrete oplossingen op korte termijn moeten uitgewerkt worden. Voorstel is om het traject hiertoe uit te tekenen onder leiding van de as burgemeester – OCMW voorzitter. Enkel op die manier kan het politieke krakeel overstegen worden en kunnen echte oplossingen uitgewerkt worden voor de opvangproblematiek in de regio Boekt, Bolderberg en Viversel en voor de kinderen die woonachtig zijn buiten onze gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is