N-VA Heusden-Zolder slaat dubbelslag!

Op 20 september 2017

Het bestuur van N-VA Heusden-Zolder boog zich vanavond onder meer over het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Niet één, maar twee personen werden daarbij als belangrijke trekkers naar voor geschoven. Heusdenaar Elke Gijbels zal de eerste plaats op de N-VA kieslijst bekleden, Zolderaar Hans Zegers de tweede.

Voorzitter Herwig Hermans is zeer tevreden met de beslissing van de afdeling en is alvast sterk overtuigd van het potentieel van het duo: “beiden zijn jong en dynamisch, staan bekend als bruggenbouwers en dossiervreters en kunnen daarmee de vraag naar vernieuwing in onze gemeente concreet mee gestalte geven. Ze hebben in het verleden meermaals bewezen dat verantwoord besturen veel belangrijker is dan het nastreven van persoonlijke ambities.”

Elke kan als OCMW voorzitter reeds een mooie track-record voorleggen. Zo heeft ze de moeilijke integratie-oefening van tussen de gemeente- en OCMW-diensten mee op de politieke agenda geplaatst en waakt ze over de financiële situatie binnen het OCMW. Hans brengt dan weer zijn ervaringen vanuit de nationale politiek rechtstreeks binnen in onze gemeente.

Ook inhoudelijk vullen Elke en Hans elkaar op meerdere vlakken perfect aan. Zo is Elke vooral bezig met sociale zaken en het veiligheidsbeleid. Hans heeft vanuit zijn huidige professionele bezigheid als raadgever op het kabinet van minister Ben Weyts een grote affiniteit met domeinen zoals Mobiliteit, Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening.

Herwig Hermans: “De aanduiding van de lijsttrekker is uiteraard een belangrijke stap. Het schept niet alleen duidelijkheid en een houvast binnen de eigen bestuursploeg, maar het is vooral ook een extra stimulans om verder te werken aan een kwalitatieve kieslijst”. 

Zowel Elke als Hans zijn het afdelingsbestuur erkentelijk dat hen deze kans geboden wordt en beschouwen het als een vorm van beloning voor de jarenlange inzet voor de politieke werking. “We werken binnen het afdelingsbestuur al geruime tijd op een positieve manier nauw samen”, aldus Elke en Hans. “Ook na de verkiezingen van 2018 willen we deze mooie samenwerking vertaald zien in een positief beleid voor de gemeente Heusden-Zolder.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is