N-VA apprecieert geleverde inspanningen Koolmijnlaan maar vraagt aangehouden engagement

Op 29 mei 2017

De beslissing over het Turkse Voetbalkampioenschap beloofde opnieuw een grote test te worden voor ordehandhaving op en langsheen de Koolmijnlaan. Gisteren bleef de situatie al bij al relatief rustig en beheerst. De voorbereidingen die het gemeentebestuur had getroffen, werpen duidelijk vruchten af.

Iedereen herinnert zich nog de recente situaties waarbij de Koolmijnlaan werd afgezet door vierende Turken. Doorgaand verkeer werd daardoor noodgedwongen afgeleid naar andere wegen. Na afloop van het Turkse voetbalkampioenschap gisteren waren er opnieuw feestelijkheden op de Koolmijnlaan. In tegenstelling tot vorige gelegenheden werd de gewestweg nu wel vrij gehouden.

De voorafgaande gesprekken met de Turkse gemeenschap, de aanwezigheid van de burgemeester en schepen, alsook de inzet van de politie speelden allicht hierbij een belangrijke rol.

N-VA Heusden-Zolder bedankt iedereen die  bijdroeg aan het vrijhouden van de gewestweg en het bewaken van de openbare orde. Ook in het licht van toekomstige evenementen hoopt zij dat eenzelfde discipline aan de dag zal worden gelegd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is