Integratie in Heusden-Zolder : Open VLD toont alvast hoe het niet moet

Op 12 oktober 2012

Het integratiebeleid in Heusden-Zolder moet over een andere boeg gegooid worden! Iedere spreker op het lijsttrekkersdebat was het er in feite over eens. Conclusie was ook dat ook en vooral de allochtone gemeenschap initiatief moet nemen om te komen tot een betere integratie. Begeleiding is noodzakelijk, maar de manier waarop deze momenteel wordt georganiseerd, dient bijgestuurd te worden.

 Voor de N-VA moet de oplossing in eerste instantie gezocht worden in het aanleren van de Nederlandse taal. Enkel op die manier kunnen mensen met een andere achtergrond actief deelnemen aan ons sociaal weefsel en kunnen deuren geopend worden op de arbeidsmarkt. Bovendien getuigt het gebruik van het Nederlands van een minimum aan respect voor de Vlaamse cultuur en eigenheid.

 N-VA Heusden-Zolder betreurt dan ook dat bepaalde politieke partijen met het oog op electoraal succes dit principe overboord gooien. Zo mochten onze inwoners met Turkse roots onlangs een verkiezingsfolder ontvangen van Open VLD, volledig opgesteld in het Turks.

 “Met het versturen van folders in het Turks geeft men een fout signaal alsof het leren van het Nederlands geen noodzakelijkheid zou zijn”, aldus voorzitter Ann Leyssens. “Daarenboven kan het ook zeer denigrerend overkomen naar een groot deel van mensen die wel de inspanning levert om zich maximaal te integreren in onze maatschappij”. 

Lijsttrekker Bruno Buyse: “het op deze wijze hengelen naar extra stemmen gaat volgens N-VA Heusden-Zolder voorbij aan iedere vorm van burgerzin.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is