Steven Goris vervangt Ria Feyen in de gemeenteraad

Op 31 mei 2021

Ria, wat een verrassing. Je verlaat de gemeenteraad?

Zo een grote verrassing is dit nu ook niet. Sinds ik vorig jaar opnieuw grootmoeder ben geworden, heb ik minder tijd om me te verdiepen in de inhoudelijke thema’s die zich op gemeentelijk niveau afspelen. De corona-periode is ook een factor die meespeelt en al deze elementen samen hebben ertoe bijgedragen dat ik deze beslissing neem.

Wil dit zeggen dat je de N-VA zal verlaten?

Absoluut niet. In de eerste plaats is dit een tijdelijke situatie en zal ik in de toekomst weer meer tijd hebben. Anderzijds is het zo dat ik al jarenlang een trekkersrol vervul binnen de N‑VA. Dit zal ik zeker blijven doen. De bestuursvergaderingen zal ik uiteraard ook blijven volgen en op tijd en stond zal ik mijn stem nog laten horen. Ze zijn nog niet van mij af (lacht)!

Je zal nu opgevolgd worden door Steven Goris. Een waardige opvolger, Ria?

Zeker wel. Dit vergemakkelijkte mijn beslissing ook. Steven is nog niet zo lang actief binnen onze afdeling, maar heeft zich vanaf minuut één wel laten gelden. Dat hij enkele maanden na zijn intrede al unaniem werd verkozen tot ondervoorzitter van onze afdeling is daar een mooi voorbeeld van. Ook was hij telkens aanwezig bij de fractievergaderingen om de gemeenteraadsleden bij te staan in de verschillende dossiers. Ik kan op beide oren slapen.

Steven, denk je dat je er klaar voor bent?

Dat is natuurlijk allemaal relatief. De voorbije jaren waren onze gemeenteraadsleden de spreekbuis van de hele N-VA afdeling. Die insteek zal blijven. Ria of Steven speelt daarbij weinig rol. Ik heb altijd de gemeenteraden gevolgd en ik vind dat we, als oppositie, toch altijd het belang van de gemeente vooropstellen. Kritisch, maar ook ondersteunend waar kan. Dit zal niet veranderen.

Steven, dan wensen we je veel succes in de gemeenteraad.

Bedankt. Ik wil toch nog even gebruik maken van de gelegenheid om Ria even in de bloemetjes te zetten. Als N-VA Heusden-Zolder zijn we zéér verheugd dat ze nog altijd ons actief zal blijven ondersteunen en kunnen we niet genoeg benadrukken hoe ze altijd klaar staat voor alles. Ook willen we haar bedanken voor haar rol die ze vervulde binnen de gemeenteraad. Ria, een grote dank!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is